Ali lahko uporabimo Ha-Ra tudi za čiščenje likalnika?

Obloge na likalniku lahko odstranimo z viva ultra krpo. Likalnik bo zopet gladek in čist.

 
Zanima me, če s Ha-Ra lahko čistim tudi očala?
Stekla očal temeljito in za daljši čas očistimo na ta način, da jih operemo v vodi, zdrgnemo z negovalnim koncentratom z viva mini krpo in nato ponovno izperemo v čisti vodi. Osušimo jih s suho natura krpo.

 
Kako najhitreje očistimo prah?

S knjižnih regalov in listov okrasnih rastlin lahko odstranimo prah najhitreje s pomočjo rumene rokavice.
Okvire slik iz lesa, kovin ali umetnih mas lahko očistimo z vlažno natura krpo.
Tudi pod posteljami je vedno prah. Brisanje s talnim expresom in rumenimi vlakni v celoti nadomesti mokro brisanje.

 
Ali je so vaša čistila primerna tudi za čiščenje avtomobila?
Seveda. Z viva ultra ali z mini krpo lahko avto učinkovito očistimo. Prav tako tudi kolo ali motor. Prilepljene insekte zlahkoto očitisimo z ultra rokavico, nekaj vode in 1 do 2 kapljicami negovelnega koncentrata. Po čiščenju odstranimo umazanijo z natura rokavico. Lesk pride sam od sebe.

 
Na keramične ploščice smo imeli prilepljen tepih. Zdaj smo ga odstranili, ostali pa so sledovi lepila. Kako naj to odstranimo?

Lepilo lahko odstranite, če ga zdrgnete z viva ultra krpo. Tako ne boste potrebovali nobenih strupenih kemičnih sredstev.
 
Kaj priporočate za čiščenje fug med ploščicami, ki jih je napadla plesen?


Uporabite ultra krpo in z lahkoto jo boste odstranili.

 
Rada bi očistila okenske police iz kamna. Kako?
Okenske police iz kamna in umetnega kamna obribamo z vlažno naturo in nekaj nekovalnega koncentrata. Police bodo izgledale, kot da so povoskane.

 
Ali lahko odstranim tudi madeže rdečega vina?
Z vlažno ultra krpo lahko odstranimo (tudi stare) madeže rdečega vina. Prav tako lahko odstranimo tudi madeže olja ali masti (tudi na svili).

 
Kaj pa površine, ki niso gladke?
Površine, ki niso gladke (žlebovi in izbokline na steklu, stikala pri štedilnikih in radio aparatih, rezbarije, ipd.,) čistimo z naturo. Pri čiščenju z navadno krpo se umazanija in prah nabirata v žlebovih. Dolga vlakna nature pa očistijo vse pore.

 
Ali lahko odstranimo tudi madeže od trave?
Madeže od trave odstranimo tako, da tkanino z madežem namočimo v 10 l vode, ki smo ji dodali 4 kapljice negovalnega koncentrata. Tkanino zatem normalno peremo v pralnem stroju. Če madež ni preglobok, ga lahko najprej skušamo odstraniti z navlaženo ultra krpo.

 
Kako očistiti garažna vrata in rolete. Mi lahko svetujete?
Oboje lahko z lahkoto in dobro očistimo z mnogo vode, talnim expresom in zelenimi vlakni. Kasneje zadošča brisanje z naturo.

 
Na vrtu se nam je po kamnih razrasel mah. Kako se ga naj znebimo brez uporabe kemičnih sredstev?

Z mahom porasle in zamazane kamne in zidove na vrtu očistimo z ultra rokavico. Vse vrtno orodje pa z lahkoto očistimo z viva ultra krpo.

 
Kaj pa radiatorji?
Dolga vlakna natura krpe bodo dosegla vse kotičke radiatorjev.

 
Kako naj čistim usnjeno oblazinjeno pohištvo?
Usnjeno oblazinjeno pohištvo dobi ustrezen sijaj, če ga po čiščenju z vlažno naturo in negovalnim koncentratom obrišemo s suho rokavico. Če ga nato še namažemo z balzamom za usnje. Ko se balzam na površini posuši, le ta postane sijoča.

 
Na steni so madeži muh in komarjev.
S čim naj jih očistim?
Madeže muh in komarjev na zidu lahko odstranimo z viva ali ultra krpo. Površino nato osušimo z vpojno krpo.

 
Ali lahko Ha-Ra čistila uporabljam tudi za glasbila?
Inštrumente očistimo z viva vlakni in zdrgnemo z naturo, da se lepo svetijo. Klavir lahko dobro očistimo z vlažno naturo.

 
Kako naj čistim otroške igrače?
Večina igrač je po določenem času zamazana. Igrače iz lesa in plastike očistimo z viva ali ultra vlakni. Tudi lego kocke, avtomobilčki in podobno, se odlično očistijo z viva mini krpo, saj doseže tudi manj dostopna mesta. Čiščenje lahko opravijo tudi otroci sami in se pri tem še zabavajo.

 
Brez pranja bi rada očistila šolsko torbo. Ali je to možno s Ha--ra?
Šolsko torbo, nahrbtnik in podobne izdelke iz sintetičnih materialov odlično očistimo z viva ali ultra vlakni, brez pralnih sredstev in brez pranja. Po čiščenju jih osušimo z vpojno krpo. 

 
Kaj pa zidne tapete?
Tapete obrišemo s talnim expresom in nato s suho krpo.
Lahko jih umijemo tudi z viva vlakni. S tem ohranjamo tapete. Tekstilne tapete od časa do časa očistimo z viva vlakni na čistilcu za okna. Posebej priporočamo v primeru alergije na prah.